Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaAPEL STOŽERA: Odustanite od masovnih dočeka Nove godine i adventskih svečanosti

APEL STOŽERA: Odustanite od masovnih dočeka Nove godine i adventskih svečanosti

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u subotu je pozvao organizatore adventskih svečanosti da odustanu od planiranja velikih manifestacija, koncerata pa i dočeka Nove godine gdje se očekuje veliki broj ljudi.

“Sve ostalo može se organizirati pridržavajući se svih epidemioloških mjera i zato mi svakodnevno komuniciramo s gradovima i općinama po tom pitanju. No, masovno organizirati dočeke gdje će biti par tisuća ljudi, u ovoj situaciji, s ovim brojkama i s ovim stanje u bolnici – mislim da nije dobro niti pametno”, rekao je Kozlevac.

Stoga, dodao je, pozivam ljude i organizatore da se od toga suzdrže i da shvate da trenutna situacija nije dobra i da ukoliko se ne ponašamo odgovorno, ona može biti samo gora.

U Istri je u protekla 24 sata potvrđeno 199 novozaraženih osoba, a pulskoj bolnici umrle su tri covid-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 613 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 199 novozaraženih osoba s istarskog područja. Od jučer oporavilo se 118 osoba, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 450 osoba”, naveli su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U Istri je trenutno aktivno 841 slučaj zaraze koronavirusom.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je ukupno 68 pacijenata, sedam manje nego jučer, od kojih su na Odjelu za infektologiju 53 osobe, a u respiracijskom centru 15 osoba.

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u pulskoj bolnici umrle su tri covid-19 pozitivne osobe u dobi od 84, 83 i 78 godina s pridruženim kroničnim bolestima.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Istri, prvu dozu cjepiva primilo je 808 osoba.

Stožer je pozvao sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 bolesti, da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina. Cijepljenju bez zakazanog termina može se pristupiti u gotovo svim istarskim gradovima od ponedjeljka 22. studenog do nedjelje, 28. studenoga, uz napomenu da se mogu cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu te karticu zdravstvenog osiguranja.

Hina / foto:

- Oglas -