Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOAKTUALNI SAT Oporba upozorila na šut i glomazni otpad na Sv. Petru,...

AKTUALNI SAT Oporba upozorila na šut i glomazni otpad na Sv. Petru, vlast: Vidjet ćemo o čemu se radi

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća jedno od pitanja ticalo se stanja na Sv. Petru koji je prije par dana dobio igralište za pse i na kojemu je, kako su obaviješteni građani putem društvenih mreža, obojano ukupno 46 klupa.

Pitanje je postavila vijećnica NLO-a Ivana Miočević Franić koja je na stanje na Sv. Petru, točnije, na stanje na lokaciji budućeg arheološkog parka, upozorila i na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

– Uvažili ste dio mojih prijedloga, postavili ste oznake pored urušenog zida i opiturali dio klupa, samo ne znam zašto oko Ville Irene niste uklonili šut koji, osim što stvara ružnu sliku nebrige grada o vlastitom prirodnom okruženju tik uz more, predstavlja opasnost za građane, a osobito za djecu. Cijelo područje uz šetnicu do svjetionika je izrazito neuredno. zagađeno raznovrsnim otpadom, od auto guma do tuš kada, pa i ankera, pa me zanima kada će se raščistiti taj užasni nered, pitala je oporbena vijećnica.

Gradonačelnik Zoran Paunović je odvratio kako nije opiturano samo par klupa, a stanje na Sv. Petru da je sređeno te da ne zna za dio užasnog nereda koji vijećnica spominje.

Zamjenica Antonia Radić Brkan je obećala kako će vidjeti o čemu se radi. -Energetska obnova je u tijeku, možda je taj dan bilo deponirano, ali vidjet ćemo s našom grupom na terenu o čemu se radi, rekla je dogradonačelnica.

Vijećnica Miočević Franić rekla je da situacija nije nova. – Ona nije od jučer, šut tu stoji već jedno vrijeme, a kod ugostiteljskog objekta vide se automobilske gume, tuš kade…, rekla je na to vijećnica NLO-a s riječima kako posebno treba pripaziti na ankere koji vire ispod stupova za rasvjetu.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -