Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOUREĐENJE STARE GRADSKE JEZGRE Imate još 10 dana za dati svoju primjedbu...

UREĐENJE STARE GRADSKE JEZGRE Imate još 10 dana za dati svoju primjedbu ili sugestiju

Za deset dana, 19.ožujka, ističe rok u kojemu se građani mogu javiti primjedbama, sugestijama i komentarima na Odluku o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme na području kulturno-povijesne cjeline grada Makarske. Javno savjetovanje je otvoreno prije 20 dana, a ako još niste, na poveznici možete pročitati što sve sadrži  Odluka o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme .

Iako smo o tome detaljno pisali, podsjetimo, odluka propisuje izgled štekata, tendi, suncobrana, pa čak i pitara u kojima se drži cvijeće. Umjetno cvijeće je zabranjeno, općenito se izbjegavaju umjetni materijali nego je tendencija prema prirodnim materijalima poput drva, metala, platna, aluminija…Plastenici i staklenici idu u povijest, a sve navedeno ima rok uglavnom do kraja 2023.godine. Do kraja te godine s pročelja zgrada i kuća u staroj gradskoj jezgri moraju se ukloniti i klima uređaji, a pod pročeljima se zapravo misli na fasadu, dakle sve strane objekta moraju biti čiste.

Uklanja se i višak reklama dok se ne definira urbana oprema za koju natječaj još uvijek nije raspisan. U svakom slučaju, svi detalji su u odluci, a javno savjetovanje završava 19.ožujka.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -