Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOSISTEMATIZACIJA U "BIJELOJ KUĆI" Zašto je Brkan pitao Paunovića što mu je...

SISTEMATIZACIJA U “BIJELOJ KUĆI” Zašto je Brkan pitao Paunovića što mu je skrivila Marina Andačić Krivić

Sistematizacija radnih mjesta u Gradu Makarskoj svoj je kulmen doživjela u tekućem tjednu u kojemu, kako se govori u kuloarima, nekoliko zaposlenika još uvijek nije dobilo rješenja o radnom mjestu. Pojedinima je, kako neslužbeno doznajemo, “signalizirano” kako će svoja rješenja dobiti poslije Uskrsa, no nagađa se da bi to mogla biti rješenja o otkazu jer je iz sistematizacije evidentno da postoji najmanje radnih mjesta viška. To je potvrdio i sam gradonačelnik.

Podsjetimo da je po staroj sistematizaciji broj radnih mjesta iznosio 61, a po novoj 55.

Iako je baš ta tema to po svoj prilici interesirala šefa oporbe Juru Brkana koji je uputio pitanje gradonačelniku na aktualnom satu, njegov upit bio je neodređen i zakučast.

– Ja imam samo jedno jedino pitanje za vas, gradonačelniče. Marina Andačić Krivić, Hrvoje Eljuga, Andrea Ravlić, Ico Prgomet, Matej Lozina, Ivica Markota, Tiho Barać, što imate protiv tih ljudi? Jesu li možda uvrijedili vas, gradonačelniče, vas, gospođo Muhtić, ili gospodina Glavičića, pitao je, među ostalim, Brkan.

Zoran Paunović je odvratio kako nema ništa protiv ljudi koji su nabrojani.

– Niti bi itko trebao imati išta protiv tih ljudi. To su super kvalitetni i radišni ljudi. Odgovor je: ja nemam ništa protiv tih ljudi, odvratio je ponešto zbunjen pitanjem gradonačelnik.

Brkan je na to kazao kako je izuzetno zadovoljan odgovorom te je molio odgovor u pisanom obliku.

– Nisam ništa drugo ni očekivao od makarskog diteta, stoga ja vjerujem da će gradonačelnik priskočiti tim ljudima u slučaju da im se nešto dogodi, u enigmatičnom tonu je kazao Brkan.

Podsjetimo da je Andačić Krivić bila viša savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport po staroj sistematizaciji te je bila HDZ-ova kandidatkinja za dogradonačelnicu na prošlim izborima. Hrvoje Eljuga zaposlen je nedavno, za Brkanova mandata, u Odjel za društvene djelatnosti, Andrea Ravlić imala je radno mjesto u računovodstvu, Ico Prgomet po staroj sistematizaciji bio je kurir, a Matej Lozina i Ivica Markota su komunalni redari. Tiho Barać zaposlen je u Centru za obavješćivanje Osejava.

Sistematizacija je, inače, zanimala i vijećnika Juru Klarića. Gradonačelnik je odgovorio da se uspješno provodi.

– Svi su službenici raspoređeni i proces se približava kraju. Doći će do smanjenja gradske uprave, kako smo najavljivali, i očekujemo završetak procesa do početka svibnja jer očekujemo i određeni broj žalbi, najavio je Paunović.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -