Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAADIO DOMU ZDRAVLJA: I dr.Ante Visković ide u privatnu praksu

ADIO DOMU ZDRAVLJA: I dr.Ante Visković ide u privatnu praksu

Nakon dr.Darka Granića u privatnike odlazi i dr.Ante Visković, dr.specijalist obiteljske medicine koji je bio “naslijedio” pacijente dr.Marija Šarića, a koji je već nekoliko godina u mirovini.

Naime, novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti dozvoljava davanje u zakup pod uvjetom da barem četvrtina ordinacija ostane pod kapom ustanove, dakle da ne odu u privatnike. Dr.Viskoviću je zeleno svjetlo najprije u travnju dalo Upravno vijeće Doma zdravlja SDŽ, a potom koncem rujna i Županija.

– Vjerujem da će do 1.prosinca biti finalizirano i od tada dr.Visković više neće biti zaposlenik Doma zdravlja, kazao nam je dr.Marko Rađa, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

Trenutno je od liječnika obiteljske medicine zaposlenik Doma zdravlja samo dr.Tanja Vranješ, dok se dr.Žaklina Džamonja iz koncesionara vratila pod Dom zdravlja.

Da ne bude zabune, privatna praksa ne znači da će se usluge naplaćivati nego da doktor više ne prima plaću od Doma zdravlja nego je sam svoj “gazda” poput gotovo svih ostalih obiteljskih liječnika u makarskom Domu zdravlja. Liječnik sklapa ugovor s HZZO-om i sve usluge i dalje bit će besplatne.

I.Ćirak /foto M.D.

- Oglas -