Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKMakarsko kulturno ljetoZAVRŠEN 16. FESTIVAL KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE Pobjedu odnijela klapa...

ZAVRŠEN 16. FESTIVAL KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE Pobjedu odnijela klapa Subrenum (FOTO GALERIJA)

Daleko je to bilo od prizora prepune ljetne pozornice, no budući ga lanjske godine zbog pandemije uopće nije bilo, treba biti i više nego zadovoljan 16-im izdanjem Festivala klapa u mandoline i gitare koji se u petak održao u gradskoj sportskoj dvorani.

Iako ih je bilo najavljeno 9, na Festivalu je u konačnici nastupilo svega sedam klapa, no publika nipošto nije ostala zakinuta za ugodnu večer klapske pjesme uz pratnju žičanih instrumenata. Prema odluci stručnog žirija kojeg su činili Mojimir Čaćija, Smiljan Radić, Ivana Kenk Kalebić, Tanja Topić i Željko Vlaho, najbolja klapa bila je klapa Subrenum iz Župe Dubrovačke. Zlatnu plaketu osvojile su i klape Kaše iz Dubrovnika i Munita iz Zadra koja je, pak, bila najbolja prema glasovima publike. Srebrna plaketa otišla je u ruke domaćeg klapskog kvarteta Marineta, dok su brončanu plaketu zavrijedile preostale tri klape – Dalmatinski bardi, Partenca i Bonaca.

Odličan je i u revijalnom djelu programa bio splitski kantautor Tedi Spalato koji je još jednom pokazao svoj višestruki glazbeni talent i izvrsnu komunikaciju s publikom.

Ovogodišnji festival održan je pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Zorana Milanovića, a vodila ga je Snježana Šulenta. Na kraju svakako treba čestitati neumornom umjetničkom ravnatelju festivala, prof. Vedranu Bubli, koji je svu svoju ljubav prema pismi utkao u jedra ovog festivala a kojeg ćemo, svi se nadamo, iduće godine opet gledati u raskošnijem izdanju.
MD / foto: MD

- Oglas -