Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO Trojica optužena zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO Trojica optužena zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu

Zbog ubojstva Karmelina Fistanića, koje se prije pet mjeseci dogodilo u Omišu, splitsko Županijsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv trojice muškaraca.

Optuženi su Jerko Pirić, Vlado Zolota i Stipe Ringwald koji se terete da su 9. studenog 2019. ​u​ 13,55 sati u Omišu, postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte Fistanića​.

Prema navodima u optužnici Pirić i Zolota su tog dana na gradskom groblju Lovrinac pokupili Ringwalda koji je netom prije tamo stigao iz Šibenika, nakon čega su otišli do Zolotinog apartmana u Omišu. Tamo se Ringwald presvukao i na glavu stavio tamnu kacigu, sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurali okrivljenici.

​Ringwald je potom pratio VW polo koj​eg je u društvu djevojke, vozio Fistanić.​ Kada je na predjelu Slavinj​,​ kod skretanja sa državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, ​Fistanić zaustavio svoje vozilo, ​Ringwald mu je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u ​glavu i vrat.

​Fistanić je zbog zadobivenih strijelnih rana glave i vrata odmah preminuo, a ​Ringwald se udaljio s mjesta događaja.

​U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo​, navodi se u optužnici.

Hina / foto Pixabay

- Oglas -