Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Koncesija za Romanu prošla glatko, projekt ide dalje

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Koncesija za Romanu prošla glatko, projekt ide dalje

Odužila se sjednica Županijske skupštine do predvečernjih sati, iako su sve točke dnevnog reda ‘prošle’, neke teže od drugih.

Koncesije na pomorskom dobru, bilo dodjela bilo oduzimanje, uvijek su posebno zanimljive pa je tako bilo i ovaj put, prenosi Dalmacija danas. Nakon izlaganja pročelnice Matee Dorčić, raspravu je izazvao prijedlog koncesije za postavljanje kabelske veze.

Rasprava se nastavila i za koncesiju na plažu u Makarskoj, zapadno od Romane.

Vijećnica Gorana Rosandić kaže kako je izgradnja plaže u Makarskoj ‘najnoviji primjer sprege lokalne i županijske politike, s ciljem pogodovanja interesima privatnog investitora, na štetu javnog interesa grada’.

– Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo grada Makarske još prije dvije godine izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju plaže, ali Splitsko-dalmatinska županija prethodno nije izdala koncesiju kao dokaz pravnog interesa. Kasnije je po nalogu županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo zaustavljeno nasipanje mora, da bi nakon toga isti Odjel promijenio mišljenje“, kazala je Rosandić.

Maja Jurišić naglasila je kako bi bilo kolegijalno da se točka makne kako bi se vijećnici upoznali s materijalom, ‘a ne da javnost kreira priče koje su netočne’.

Uz još malo rasprave oko iznosa same koncesije koju će SDŽ plaćati investitor, na koncu je prošla i ta točka, a sumnje su otklonjene stavom kako Županijsko državno odvjetništvo nije imalo primjedbi, tj. nisu smatrali da je u tom slučaju išta nezakonito. I to 27 ZA, šest PROTIV te pet suzdržanih.

Inače, udruga UZOR Osejava tražila je prethodno skidanje ove točke s dnevnog reda, međutim, nije prošlo.

MD/foto: Igor Jakšić/Dalmacija danas

- Oglas -