Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZELENKA Rok za završetak kružnog toka koncem lipnja, Goran Juričić kaže kako...

ZELENKA Rok za završetak kružnog toka koncem lipnja, Goran Juričić kaže kako sve teče po planu

Radovi na uređenju kružnog oka na Zelenki odvijaju se, kako smo doznali od projektanta i nadzora Gorana Juričića,  prema dinamičkom planu. Naime, stanovnici Zelenke s razlogom se raspituju o završetku radova koji traju već dosta dugo, no Juričić uvjerava kako je takav dojam samo zbog opsega radova koji su se izvodili tijekom proteklih mjeseci, a kojima će se riješiti i cijeli vodoopskrbni sustav.

Donačelnika Jozu Vranješa nismo uspjeli dobiti na telefon, premda on ispred Grada Makarske vodi spomenute radove.

– Izvođač je na kružnom toku, pri čemu mislim na radove koji se odvijaju unutar četiri zebre, u posao uveden 26.travnja. Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana, što znači do konca lipnja. S izvođačem Migrosom potpisan je naknadno još jedan dodatni ugovor koji podrazumijeva kamenorezačke radove, tako da će i za taj dio trebati neko vrijeme. Bez ovog naknadnog ugovora radovi su vrijedni 500 tisuća kuna plus PDV. U svakom slučaju, radovi teku u savršenom redu i nema nikakvih teškoća, kazao nam je Juričić.

Podsjetimo da će se kružni tok popločati kamenom te će sličiti staroj kaldrmi, u sredini će biti štandarac kao i ranije, a na mjestu nekadašnjeg kioska bit će pozornica. Tiskov kiosk je uklonjen s tim da su ponuđene tri alternativne lokacije, no Tisak nije prihvatio nijednu.

Ivona Ćirak /foto I.Ć.

- Oglas -