Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZbog morbidne instalacije u srednjoj školi 48-godišnjaku zabranjen ulazak u školsku zgradu...

Zbog morbidne instalacije u srednjoj školi 48-godišnjaku zabranjen ulazak u školsku zgradu te naložene mjere opreza

Proteklog petka, 2.veljače, u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića ispred jedne od učionica postavljena je morbidna instalacija sastavljena od heklanog stolnjaka, bijelog zeca, barbie lutke u bijeloj vjenčanici, kutije cigareta, parfema, američke zastave i knjige sa zaokruženom porukom koja je shvaćena kao potencijalna prijetnja te je pozvana policija.

Kako doznajemo iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, policijski službenici Policijske postaje Makarska postupali su po dojavi u odnosu na događaj kada je zatečena instalacija složenih raznih predmeta, a što je od strane djelatnika škole doživljeno kao prijetnja koja je i prijavljena policiji. Odmah po dojavi policijski službenici su, kako se navodi u izvješću, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhitili osobu koja se dovodila u vezu s naprijed navedenim.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osumnjičeni 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu sukladno čl. 139. st. 2 i st.3. predan pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, spomenutom 48-godišnjaku su od strane Općinskog državnog odvjetništva naložene mjere opreza i to zabrana posjećivanja škole kao i obveza redovnog (tjednog) javljanja u policijsku postaju, poručuju iz policije.

Kako doznajemo iz škole, ovo nije prvi put da 48-godišnjak koji živi u neposrednoj blizini ulazi u prostor škole i ometa. Ravnateljica Evelin Bulić potvrdila je da su pozvali policiju jer je u izloženoj knjizi potcrtana rečenica u knjizi sugerirala da postoji možebitna opasnost da se prijetnja ostvari.

Policija je postupala i u ranijim slučajevima, ali počinitelj bi opet bio pušten. Kazneno djelo prijetnje kažnjava se, inače, zatvorom do jedne godine te se progoni po privatnoj tužbi, iako postoji iznimka za slučajeve kada se prijeti dužnosnicima, novinarima, ali i većem broju ljudi, kada se progoni po prijedlogu.

M.D./foto M.D.

- Oglas -