Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZastava HPD Veliko Brdo na krovu Afrike: članica društva pratila slijepog planinara...

Zastava HPD Veliko Brdo na krovu Afrike: članica društva pratila slijepog planinara na avanturi života

Ponosni, zastava našeg društva na krovu Afrike – Kilimanjaro – Uhuru Peak Tanzania na 5895 nadmorske visine, pohvalili su se na svojoj Fb stranici iz HPD Veliko Brdo.

Nije čudno, jer je riječ o posebno lijepoj i inspirativnoj priči zbog koje je zastava podignuta na čuvenom Kilimanjaru. Naime, članica društva Sanda Doljanin na krov se Afrike uspela zapravo kao vodič osobe s invaliditetom!

Sanda je pratila slijepog planinara Feruča Lazarića koji je već gostovao u Makarskoj, a s čijim društvom u Velikom Brdu ima prijateljske odnose.

– Sanda se upustila u avanturu i nezamisliv pothvat da istarskog planinara, potpuno slijepu osobu, izvede na najveći vrh Afrike koji je bio njegova želja kao i većini planinara. Feručo je zbog problema s visinskom bolesti ostao u baznom logoru na 3720 metara čekajući da Sanda uspješno ispenje vrh i ponovo se zajedno spuste u podnožje. Zasluženo odmaraju i uživaju u safariju po Tanzaniji. Čestitamo oboma, samo nebo je granica, poručili su s ponosom kolege iz HPD Veliko Brdo.

M.D./foto HPD Veliko Brdo

- Oglas -