Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaZAGREB: Već do kasnog poslijepodneva 450 novih slučajeva, testiranja do kasno u...

ZAGREB: Već do kasnog poslijepodneva 450 novih slučajeva, testiranja do kasno u noć

Ponovno su najveće brojke u Zagrebu. Stižu li u zavodu obraditi sve uzorke koji se prikupe tijekom dana, pitala je reporterka Dnevnika Nove TV zamjenicu ravnatelja NZJZ “Dr. Andrija Štampar” Sandru Šikić.

Situacija nikako nije dobra što pokazuju brojke, zavod je pod velikim pritiskom. Odnosi li se 705 slučajeva na period od 24 sata ili su u toj brojci i zaostaci koji se nisu stigli obraditi, pitala je Vištica.

“705 slučajeva su u protekla 24 sata. S obzirom na velik broj slučajeva, epidemiolozi ne stignu obraditi sve kontakte u 24 sata. Očekujemo i veće brojeve. Moramo povećati resurse, zdravstvene kadrove koji će nam pomoći pratiti kontakte ili mijenjati strategiju”, odgovara Šikić te dodaje kako danas do kasnog posljepodneva već ima više od 450 slučajeva u Zagrebu, a testiranja traju do duboko u noć.

“Može se dogoditi da broj bude i veći sutra”, kaže Šikić te dodaje kako su u Zagrebu aktivne tri COVID ambulante, a Hrvatski zavod će otvoriti još jedno mjesto uzimanja uzorka da se smanje gužve.Poseban problem je što ne postoji jedno žarište, već su eskalirali brojevi. “To poziva na dodatni oprez i da se krajnje ozbiljno shvate mjere”, zaključila je Šikić.

M.D. / screenshot Dnevnik Nove TV

- Oglas -