Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTWTA Makarska Open: Hrvatske tenisačice u polufinalu parova

WTA Makarska Open: Hrvatske tenisačice u polufinalu parova

– Hrvatska je ostala bez predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji na turniru WTA Makarska Open hosted by Valamar. U četvrtfinalu je zadnja uzdanica, Zagrepčanka Tara Wurth, izgubila od Čehinje Linde Noskove 6:4, 7:5.

Činilo se da Wurth juri prema trećem setu, imala je vodstvo 5:2 u drugoj dionici meča, ali nije uspjela.

„Imala sam velikih problema sa žuljevima na Ahilovoj tetivi. Skroz su se otvorili. Evo sad mi je tu otvorena rana. Pokušala sam zvati fizioterapeuta da pomogne, ali nije išlo. Osjećala sam to i u meču prije, u drugom kolu protiv Aleksandre Potapove, no u manjoj mjeri. Ukupno sam zadovoljna ovim tjednom. Bit ću s novim bodovima oko 300. mjesta na svijetu. Ali što mi je bitnije, pokazala sam da sam egal s ovim curama koje su između 50. i 200. mjesta na svijetu. Žao mi je samo što nisam zdrava okončala turnir, ali oporavit ću se i idem dalje“, rekla je Tara.

Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova je sa 7:5, 6:1 pobijedila Srpkinju Olgu Danilović, dok je Talijanka Elisabetta Cocciaretto sa 6:2, 6:4 pobijedila Francuskinju Claru Burel. U zadnjem je meču dana sedma nositeljica, Njemica Jule Niemeier sa 6:2, 7:5 izbacila Ruskinju Anastaziju Gasonovu.

U polufinalu će tako Schmiedlova igrati protiv Cocciaretto, Noskova protiv Niemeier.

Subota ipak neće proći bez Hrvatica na Valamar tenis centru. Naime, u polufinalu parova Mariana Dražić s Mađaricom Amarissom Toth traži prolaz u finale protiv Tene Lukas i Slovenke Dalile Jakupovič. U drugom polufinalu parova igrat će Noskova i Ruskinja Selekhmeteva protiv Danilović i Krunić.

MD/foto Vladimir Dugandžić/Cropix

- Oglas -