Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAWILKOMMEN Delegacija njemačkih novinara i predstavnika turističkih agencija obišla Makarsku rivijeru i...

WILKOMMEN Delegacija njemačkih novinara i predstavnika turističkih agencija obišla Makarsku rivijeru i posjetila Biokovo

Delegacija od 30-ak njemačkih turističkih novinara i predstavnika turističkih agencija od prije nekoliko dana nalazi se u Dalmaciji, a nakon što su obišli Split i Trogir, tijekom jučerašnjeg dana imali su priliku upoznati se s ljepotama Makarske rivijere.

U turističkoj sezoni koju, prvi put u modernoj povijesti, diktira epidemija zarazne bolesti, upravo turističke zemlje i destinacije poput našeg kraja pod posebnim su povećalom – upravo su zato dojmovi koje novinari i predstavnici agencija nose sa sobom natrag u Njemačku. Jer, upravo su njihovi turisti prošle godine bili gosti broj 1 u našoj županiji, stoga je svaka vijest o Hrvatskoj kao sigurnom turističkom odredištu, pogotovo ove godine, izuzetno važna.

Obilazak Makarske i rivijere započeli su ujutro posjetom info-centru TZ-a na makarskoj rivi gdje ih je pozdravio i gradonačelnik Jure Brkan, organizirano su otišli na izlet u park prirode Biokovo te obišli nedavno otvoreni Skywalk, uživali u ručku u Gornjim Tučepima a da se s vrlo pozitivnim iskustvima vraćaju u domovinu potvrdili su i na konferenciji za medije u hotelu Medora u Podgori.

-Ukupno je 35 novinara i turističkih agenata došlo u Dalmaciju u ovom eventu kojeg smo organizirali s Hrvatskom turističkom zajednicom. Mislim da je Njemačka izuzetno bitno tržište za nas, stoga vjerujem da ovakve akcije mogu imati neizmjernu korist za naš turizam jer nas prezentiraju i na najbolji ali i najbrži način. Ono što me posebno raduje je što su im dojmovi redom izuzetno dobri – kazao je medijima direktor TZ splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.
O.F. / foto M.D.

- Oglas -