Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVRGORAC aktivirao digitalnu tržnicu poljoprivrednih proizvoda

VRGORAC aktivirao digitalnu tržnicu poljoprivrednih proizvoda

Grad Vrgorac donio je odluku o aktiviranju digitalne zelene tržnice u aktualnoj krizi zbog koronavirusa.

Putem digitalne tržnice osigurat će se informacija o 450 vrgoračkih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji proizvode jagode, breskve, jabuke, šljive, stolno grožđe i drugo voće i povrće, kao i med i kvalitetna vina.

Izrađena je web stranica s bazom podataka obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, njihovih proizvoda i raspoloživih količina, a potom i android aplikaciju, koja na jednostavan način, u samo tri koraka, povezuje proizvođače i krajnje korisnike.

Aplikacija “Kupuj domaće” je rezultat rada na projektu “Misli globalno, kupuj lokalno” koji je osmišljen kako bi se potaknula prodaja poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača na nacionalnom tržištu. U sklopu konferencije Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2018., Gradu Vrgorcu je, za android aplikaciju Kupuj domaće – OPG voće i povrće, dodijeljena nagrada Smart City Award 2018. u kategoriji – Pametna digitalizacija.

Grad Vrgorac je pozvao sve poljoprivrednike s područja Vrgorca da se upišu i dostave podatke o svojim količinama. Time će se omogućiti svakom građaninu Hrvatske koji želi kupiti domaće poljoprivredne proizvode da može doći do njihovih kontakata.

Osoba za kontakt za popunjavanje podataka je Goran Franić, dostupan na broj mobitela: +385 99 3558 606, a Digitalna tržnica poljoprivrednih proizvoda Vrgorac nalazi se na stranici: https://kupujdomace.hr.

Hina / Foto: Duje Antonini

- Oglas -