Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAVIDEO: SVEČANOST NA SPORTSKOM CENTRU Završena energetska obnova prostora pod tribinom, otvorena...

VIDEO: SVEČANOST NA SPORTSKOM CENTRU Završena energetska obnova prostora pod tribinom, otvorena i preuređena kuglana

Na nogometnom terenu danas je uz svečanost obilježen završetak radova na energetskoj obnovi podtribinskog prostora na Gradskom sportskom centru Makarska, gdje je ujedno ponovo otvorena i preuređena kuglana, a čast simboličnog presjecanja vrpce pripala je ravnatelju HSC Makarska Jošku Kosoviću te makarskom gradonačelniku Juri Brkanu. Ukupna vrijednost odobrenih sredstava, kako je u uvodnom dijelu istaknula ravnateljica agencije MARA Lidija Vukadin Vranješ, iznosi oko 3,5 milijuna kuna, od čega je oko 2,5 milijuna kn bespovratnih sredstava – temeljem prijava na natječaje je iz EU fondova osigurano 1,4 milijuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja nešto više od milijun kuna, dok je Grad Makarska sudjelovao s oko milijun kuna.

Kako je podsjetio ravnatelj GSC Makarska Joško Kosović, revitalizacija Gradskog sportskog centra započela je krajem 2017. godine, od kada je saniran i adaptiran zapadni dio centra, a danas završena i 3. od 5 faza radova rekonstrukcije stadiona. Ugrađena je nova kotlovnica, otvori, fasada, hidro i toplinska izolacija, postavljeno novih 1.100 sjedalica na zapadnoj tribini.

– Sada imamo optimalne uvjete za rad, s time da ćemo ostvariti uštedu energenata veću od 60 posto – dodao je Kosović. Gradonačelnik Jure Brkan, pak, naglasio je kako većih ulaganja u GSC nije bilo još od doba Mediteranskih igara 1978.godine te najavio i buduće radove na rekonstrukciji glavnog terena i nadstrešnice na zapadnoj tribini. Kako je bilo na današnjoj svečanosti, pogledajte u prilogu.
Piše i snimio: O.Franić
- Oglas -