Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVIDEO I FOTO GALERIJA Čarobna Amira Medunjanin otvorila šestu stranicu priče o...

VIDEO I FOTO GALERIJA Čarobna Amira Medunjanin otvorila šestu stranicu priče o Makarska Jazz Festivalu

Otvaranje šestog izdanja Makarska Jazz Festivala sinoć je u prostoru punog Ljetnog kina ponudilo jednu od onih posebnih glazbenih priča čiju je glavnu ulogu, drugi put pred makarskom publikom, odigrala neponovljiva Amira Medunjanin.

U pratnji Ante Gela na gitari, Zvonimira Šestaka na kontrabasu te žičanog kvarteta kojeg je predstavila kao Lana, Sara, Dora i Ivana, bosanskoheregovačka glazbenica i interpretatorica sevdalinki pružila je posjetiteljima, bez sumnje, još jednu večer za pamćenje, iz koje treba izvući i jedno veliko i lijepo obećanje, da će biti i trećeg susreta. Kako smo i pisali u najavi, šesta stranica priče o Makarska Jazz Festivalu već po tradiciji donosi vrhunsku međunarodnu postavu kojom će od utorka 20.kolovoza pa zaključno do nedjelje 25.kolovoza obojiti program Makarskog kulturnog ljeta sebi svojstvenim tonovima, a nakon koncerta Amire Medunjanin program se seli na centralnu gradsku pozornicu, Kačićev trg, gdje će ostati sve do nedjelje.

Sinoć su tako na Mletačkoj česmi pred brojnim turistima i domaćima nastupili Oridano Gypsy Jazz Band, a večeras ćemo tamo imati priliku gledati jedno domaće lice – saksofonista svjetske klase Dražena Bogdanovića, koji na programu Jazz Festivala predstavlja svoj najnoviji projekt. Uz Bogdanovića, bend čine Artemija Jelaš (vokal), Ante Jurinović (bass), Damir Dugeč (klavijature) te Milo Stavros za bubnjevima. Portal Makarska danas prvu je festivalsklu večer, zapravo kao i svaku večer do sada, proveo radno a donosimo vam 80-ak minuta materijala s koncerta Amire Medunjanin, uključujući i jednu posvetu Oliveru Dragojeviću koju je otpjevao Ante Gelo, a uz bogatu fotogaleriju imate priliku poslušati i Oridano Gypsy Jazz Band čiji smo nastup također zabilježili.
O.F. / D.A.

- Oglas -