Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTVESLANJE Ivanu Talaji srebro u dresu reprezentacije

VESLANJE Ivanu Talaji srebro u dresu reprezentacije

Od 11.06. do 13.06. održana je jedna od najačih međunarodnih veslačkih regata na Bledu u Sloveniji. Naš veslač Ivan Talaja nastupio je u reprezentacijskom dresu nakon pobjede na međunarodnoj veslačkoj regati u Zagrebu prošlog vikenda.

Ivan je prvi dan regate nastupio u juniorskom samcu te je odličnom kvalifikacijskom utrkom izborio finale. U finalu u uzbudljivoj utrci osvojio je 4.mjesto, nešto manje od 2 sekunde djelilo ga je od medalje, prvo mjesto zauzela je Turska, drugo Moldavija, treće Slovačka, 4. Hrvatska (Ivan Talaja), 5. Mađarska, 6. Hrvatska 2.

Iako nije uspio osvojiti medalju, Ivan je bio najbrži hrvatski samac u svojoj kategoriji. Ono šta valja napomenuti je da Ivan tj. Veslački klub Biokovo nema brod adekvatan za njega, zapravo nema brod koji bi uopće bio konkurentan na ovoj razini natjecanja, jer najmlađi samac u hangaru VK Biokova je star 20 godina. Tako da je Ivan veslao u posuđenom brodu.

Drugog dana veslao je dubl sa partnerom Karlom Paunovićem te su u kvalifikacijama uvjerljivo bili prvi i izborili finale sa najbržim vremenom. U finalu su priredili vrlo uzbudljivu utrku, naime veći dio utrke naši momci su vodili, ali u ludoj završnici i uz fotofiniš naši momci osvojili su srebro, zlato je izmaklo za 6 stotinki, brža je bila reprezentacija Moldavije.

Veliki je ovo poticaj za daljni rad kako Ivanu tako i cijelom klubu, i potvrda da se uz veliki trud i rad možemo nositi sa velikim veslačkim reprezentacijama – kazao je trener Luka Srzić
M. D. /foto VK Biokovo

- Oglas -