Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOVEDRAN BUBLE UOČI 15. FESTIVALA KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE Kiše...

VEDRAN BUBLE UOČI 15. FESTIVALA KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE Kiše će biti možda, a Festivala sigurno

Posljednjih nekoliko dana Vedran Buble, umjetnički ravnatelj Festivala klapa uz mandoline i gitare koji će svoje 15. izdanje imati u petak, 30. kolovoza, redovito prati vremensku prognozu koja za četvrtak i petak ne nosi dobre vijesti – kiša i opet kiša.

No unatoč tome, sve je spremno za ovaj događaj koji je odavno postao tradicijom, čak i rezervna solucija – premještanje koncerta u sportsku dvoranu.I ove godine Makarani i gosti imat će priliku uživati u izvedbama odličnih klapa uz pratnju instrumenata koje će se natjecati za nagrade i plakete. Na popisu izvođača ima nekih starih, dobro znanih imena poput Kumpanja, Kaše, Contre, Subrenuma i Tramuntane, ali i nekih debitanata, kao što je klapa Karaka iz Dubrovnika. – Izuzetno sam zadovoljan popisom izvođača koji iz godine u godinu podižu kvalitetu festivala. Ljudi vole ovu kombinaciju klapskoj izričaja, a vole je i klape koje se mjesecima spremaju za Makarsku u nadi kako će baš oni ovaj put biti najbolji – kaže Buble.

Ono gdje ima prostora za napredak jest tehnički dio priče, no bilo kakav ozbiljniji scenski ili televizijski poduhvat košta a novca, bez obzira na financijsku potporu Grada Makarske i Turističke zajednice kao organizatora, za takve snove još uvijek nema dovoljno. – Ovaj festival jedna je lijepa priča koju Grad treba njegovati, bez obzira tko je u ulozi umjetničkog ravnatelja – kaže Buble, koji je prije 4 godine skoro odustalo no ljubav prema ovom projektu kojem je na čelu sve godine osim prve je, srećom, prevladala.Voditeljica Festivala i ove je godine Lejdi Oreb a gost večeri je Hari Rončević. Ulaznice se, po cijeni od 50 kuna, mogu kupiti u Turist birou i agenciji Mariva Tourist te na samom ulazu.
R.I.

- Oglas -