Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaVečeras koncert Mediterranean Sound Waves u staroj franjevačkoj crkvi

Večeras koncert Mediterranean Sound Waves u staroj franjevačkoj crkvi

Iz Glazbene škole Makarska javljaju o vrlo zanimljivom koncertu koji će se održati večeras u prostoru stare franjevačke crkve, a na kojem će nastupiti predavači novonastalog glazbenog seminara Mediterranean Sound Waves.

Mediterranean Sound Waves je masterclass nastao ove godine, a čiji je nositelj Glazbena škola Makarska u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Glazbenom mladeži Split.

– Ovo izdanje seminara posvećeno je saksofonu, jednom od mlađih, ali ujedno i popularnijih instrumenata, a sam seminar koncipiran je na način kako bismo što bolje promovirali naš grad dovodeći svake godine različite pedagoge i velikane klasične glazbe u naše podneblje, te samim tim privlačili učenike i studente kako iz Hrvatske, tako i inozemstva – najavljuju iz Glazbene škole Makarska.

Na seminaru će predavati eminentni saksofonisti i glazbeni pedagozi Claude Delangle, Dragan Sremec, Tomislav Žužak, Goran Jurković i Gordan Tudor, a za klavirsku suradnju pobrinut će se Ivan Batoš. – Na večerašnjem koncertu nastupaju svi naši predavači, sve redom veliki glazbenici koji nižu nastupe širom svijeta, pa je zaista izuzetna prilika čuti ih i u našem gradu – pozivaju iz Glazbene škole.
MD/foto MD

- Oglas -