Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Vaterpolistima Šapca naslov na Mladom Galebu

Vaterpolo: Vaterpolistima Šapca naslov na Mladom Galebu

Završeno je još jedno izdanje vaterpolskog turnira Mladi Galeb. Ovogodišnji turnir okupio je 16 ekipa iz Hrvatske i regije, a naslov pobjednika ponovno je pripao Šapcu. Turnir se od četvrtaka od nedjelje održao na makarskom bazenu te se tijekom cijelog dana mogao gledati odličan vaterpolo. Posebna pozornost bila je na VK Galebu, koji se kao organizator nastojao predstaviti u što boljem svijetlu. Naši vaterpolisti ostavili su vrlo dobar dojam te su nastup na Mladom Galebu okončali u zlatnoj sredini.

Grupna faza igrala se tijekom četvrtka i petka, a prolazak među osam najboljih izborili su Šabac, Jadran, Primorac, SPN, Medveščak, Galeb, Partizan i Mornar. Galeb nije imao sreće sa ždrijebom te je za plasman u polufinale igrao protiv Jadrana, koji je bez većih problema došao do pobjede. Preostala tri mjesta u završnici popunili su Partizan, Šabac i Medveščak.

Polufinala su donijela uzbudljive i neizvjesne dvoboje u kojima je pobjednik odlučen tek u završnici posljednje četvrtine. Posebno napet bio je onaj između Jadrana i Partizana, u kojem su Splićani došli do pobjede tek pred sam kraj (16:15). Drugi polufinalni par činili su Medveščak i Šabac, a s 10:8 pobijedili su Šapčani.
U borbi za zlato tako su se našli Jadran i Šabac, koji je i ovaj put otišao do kraja. Srpski predstavnik slavio je s uvjerljivih 4:10 i tako obranio naslov pobjednika Mladog Galeba.

Cijeli turnir protekao je u odličnom ozračju te se nadamo da su svi sudionici uživali i da će iz Makarske ponijeti predivne uspomene.

Dora Srzić/ foto VK Galeb MR

- Oglas -