Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTVATERPOLO Makarska ugostila kvalifikacijski turnir kupa za kadete

VATERPOLO Makarska ugostila kvalifikacijski turnir kupa za kadete

Vikend za nama bio je prepun zanimljiv sportskih događanja, a među najintrigantnijima bio je kvalifikacijski turnir kupa Hrvatske za kadete u vaterpolu. Domaćinstvo jednog od dva uvodna turnira dobila je upravo Makarska. U borbi za završnicu našlo se osam klubova koji su bili podijeljeni u dvije skupine.

Makarskog Galeba ždrijeb je spojio s POŠK-om, Mornarom i Jugom, dok su u drugoj grupi bili Jadran, OVK Split, KPK i Cavtat.
Po dvije najbolje kipe iz svake skupine osigurale su svoje mjesto u polufinalu, a samim time i na završnom turniru kupa Hrvatske. Klubove koji nisu uspjeli pronaći svoje mjesto u drugoj fazi natjecanja, čekalo je razigravanje za plasman.

Galeb je u prvom kolu odmjerio snage sa splitskim Mornarom, koji je dominantnom igrom došao do uvjerljive pobjede. Par sati kasnije, kadeti makarskog kluba ponovno su morali u bazen. Ovaj put čekao ih je drugi splitski predstavnik, POŠK 1937. Galebovi mladići odigrali su odlični utakmicu te su na kraju došli do zaslužene pobjede.

Makarani su tako nakon dva odigrana kola imali omjer 1-1, pa je bilo jasno da im za plasman u polufinale treba pobjeda nad Jugom. Ipak, dubrovački klub pokazao se kao previsoka prepreka za Galebovu mladost te je zasluženo osvojio prvo mjesto u skupini.Iz druge grupe prolazak dalje osigurali su splitski Jadran i Cavtat, koji su iza sebe ostavili KPK i OVK Split.

Nastup na skorašnjoj završnici kadetskog kupa s makarskog turnira izborili su Jug, Jadran, Mornar i Cavtat. Drugi turnir održan je u Zagrebu, a među četiri najbolje ekipe u metropoli našli su se: Medveščak, Mladost Zagreb i Solaris.
D.Srzić/foto MD

- Oglas -