Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Galeb rutinski protiv Crikvenice

Vaterpolo: Galeb rutinski protiv Crikvenice

Vaterpolisti Galeba i dalje su nezaustavljivi. Nakon uvodnog poraza u Kostreni, Makarani si nisu dozvolili nijedno prosipanje bodova te već dva mjeseca nezaustavljivo ruše sve pred sobom. Njihov pobjednički niz započeo je još u prosincu, a nova žrtva bila je Crikvenica.

Posljednjeplasirana ekipa lige u startu nije imala šanse za bilo što osim uvjerljivog poraza, kojeg je na kraju i pretrpjela. Makarani su od prve minute pokazali tko je gazda u bazenu te su sve dileme oko pobjednika riješili već u prvoj četvrtini. Uvodnih osam minuta Gale je zaključio s čak 8:0, što mu je omogućilo da u nastavku zaigra rasterećenije.

U drugoj i trećoj četvrtini Makarani su malo smanjili gas, no i dalje je to izgledalo uvjerljivo. Crikveničani su malo „prodisali“ tek u trećoj četvrtini, koja je završila 2:2 (bila je to jedina dionica igre koju Galeb nije dobio).

U posljednjih osam minuta Galeb se ponovno razmahao svojim krilima te je konačni rezultat bio 19:3 u korist domaćina.
Već ranije se znalo da bi za Galeba ova utakmica trebala biti tek formalnost, a naši dečki odradili su je bez ikakvih probbblema.

S nova tri boda Galeb se učvrstio na prvom mjestu te je još malo povećao prednost nad najbližim pratiteljima. Na tome najviše može zahvaliti Sisciji, koja je pred svojim navijačima neočekivano zaustavila favorizirani POŠK (13:9), čime je Galebu omogućila bijeg na nešto opipljiviju prednost u odnosu na Splićane (četiri boda).

Crikvenica je pak i dalje prikovana za dno ljestvice, no pretposljednja Pula bježi joj tek tri boda.

Sljedeće kolo na rasporedu je za sedam dana, kada će naši vaterpolisti gostovati upravo kod splitskog POŠK-a.
Dora Srzić/ foto MD

- Oglas -