Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotValamar potiče lokalno zapošljavanje s dodatnih 400 eura zaposlenicima koji žive u...

Valamar potiče lokalno zapošljavanje s dodatnih 400 eura zaposlenicima koji žive u destinacijama

Valamar i ove godine diže ljestvicu na hrvatskom tržištu rada te dodatno potiče lokalno zapošljavanje. Tako će zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele dobiti dodatnih 400 eura neto u okviru mjere „Živi destinaciju“, obavještavaju iz Službe za odnose s javnošću Valamara.

Valamar nudi i niz drugih pogodnosti za djelatnike koji žive u destinacijama – igraonicu za djecu zaposlenika, 30% popusta u vlastitim restoranima i barovima, popuste na sportske i wellness usluge, popust kod više od 300 vanjskih partnera, pogodnosti kod banaka te brigu i ulaganja u javnu turističku infrastrukturu dostupnu svima. Time kompanija značajno utječe i podiže kvalitetu života i zadovoljstvo zaposlenika u destinacijama.

“Već sedmu godinu zaredom jedina smo turistička kompanija na listi 20 najboljih hrvatskih poslodavaca te najpoželjniji poslodavac u turizmu i ugostiteljstvu. Trudimo se inovirati i svojim zaposlenicima uvijek pružiti više. Prošle godine uveli smo program “Krov nad glavom”, kojim smo stalnim zaposlenicima i stalnim sezoncima u programu V+3 osigurali mogućnost dodatka za najam stana u iznosu do 500 eura mjesečno. Ove godine smo osmislili novu pogodnost u sklopu mjere „Živi destinaciju“ – dodatni financijski poticaj od 400 eura za lokalnu radnu snagu. Ove inicijative važne su za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turističkom sektoru i za, uostalom, ostanak domaće radne snage u Hrvatskoj”, istaknula je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamaru.

Valamar je nastavio sa značajnim ulaganjima u zaposlenike te u dogovoru sa socijalnim partnerima povećava osnovnu plaću za više od 5.000 djelatnika. Primanja za stručne pozicije – kuhara, konobara, recepcionara i niz drugih pozicija u hotelima, kampovima i ljetovalištima u vrhu sezone iznosit će između 1.400 i 2.000 eura neto, dok će sobarice, pomoćni kuhari, pomoćni konobari, kuhinjski radnici, serviri i ostala radna mjesta primati između 1.000 i 1.300 eura.
Foto: Valamar

- Oglas -