Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUZOR OSEJAVA: U petak javni prosvjed protiv usvajanja Izmjena i dopuna Prostornog...

UZOR OSEJAVA: U petak javni prosvjed protiv usvajanja Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Makarske

Udruga za održivi razvoj Osejava organizira javni prosvjed u petak s početkom u 9:30 sati. Građane su pozvali putem svoje facebook stranice. -Pozivamo sve građane potpisnike prigovora na sporne Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Makarske, kojima je ovih dana pristigla i pismena odbijenica od Grada, da nam se pridruže na prosvjedu u petak gdje ćemo još jednom reći glasno “ne” samovolji gradskih čelnika, daljnjoj devastaciji prostora i neplanskom razvoju – stoji u objavi.

– Primarni cilj naše udruge je očuvanje Osejave i Sv.Petra zelenim zonama kroz prostorno plansku dokumentaciju te ne nasjedamo na prljave igre riječi gradonačelnika Jure Brkana i razdvajanje Osejave i fiktivno nazvanog Platna, kako bi proveli svoje monstruozne planove kojima bi devastirali taj dio Osejave. Pojam razvoja i devastacije naš gradonačelnik ne razumije, a glas građana ga zanima samo i isključivo u predizborno vrijeme kada se uostalom samo i pojavljuje u javnosti – stoji u objavi.

– Ovim prosvjedom još jednom tražimo odustajanje od bilo kakve gradnje na Osejavi- na njenom cijelom području, uvođenje reda u gradnji i urbanističkom planiranju, te bavljenje ključnim problemima kako bi konačno živjeli dostojanstveno u svom gradu – poručili su iz UZOR Osejava. Prosvjed u petak, najavljuju, počinje okupljanjem u 9:30 sati ispred zgrade Grada odakle će se krenuti do Vatrogasnog doma gdje se održava sjednica Gradskog vijeća s početkom u 10:00 sati.
M.D. / foto Uzor Osejava

- Oglas -