Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKUdruženje obrtnika Makarska nastavlja projekt „Gastro rivijera “: evo što je u...

Udruženje obrtnika Makarska nastavlja projekt „Gastro rivijera “: evo što je u planu idućih dana

Projekt edukativnih radionica „Gastro Rivijera“ u organizaciji Ceha za ugostiteljstvo i turizam makarskog Udruženja obrtnika sljedeći tjedan usmjeren je na podizanje kompetencija u turizmu.

U dogovoru sa profesoricom Marinela Bušelić iz makarske Srednje strukovne škole dogovorene su aktivnosti u vidu praktične nastave kroz edukativne prezentacija sa ciljem podizanje razina znanja u sektoru turizma.

Učenicima će se i ovaj puta obratiti edukatori iz lokalnog okruženja. U ponedjeljak 13.02. prezentaciju će odraditi Petra Mravičić, voditeljica poslovnice turističke agencije pri obiteljskom obrtu TIP-EXTREME iz Makarske. U preko dvadeset godina uspješnog poslovanja TIP-EXTREM je razvio različite aspekte ponude koje se baziraju na aktivnostima na otvorenom, putovanjima i vođenju tura po lokalitetima Splitsko-dalmatinske županije, sa posebnim naglaskom na održivost.

Kako izgleda posao turističkog vodiča i zašto odabrati ovo zanimanje učenicima će u srijedu 15.02. kroz interaktivnu prezentaciju pojasniti Dragan Begić, turistički vodič sa zavidnim i dugim stažem i vlasnik obrta za usluge JERE iz Tučepi.

Za petak 17.02. predviđena je izletnička tura u aranžmanu TIP-EXTREMA u kojoj će učenici imati priliku sagledati komponente organizacije izleta sa stajališta turističke agencije uz istovremeni doživljaj iz perspektive gosta.

Dinamičan tjedan u sklopu „Gastro Rivijera“ omogućiti će učenicima usvajanje novih praktičnih znanja i vještina nužno potrebnih u turističkom sektoru koji obilježavaju stalne i brze promjene.
MD/ Foto UOM

- Oglas -