Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOU SUBOTU KOD ŽUTE KUĆE Besplatan dermatološki pregled u organizaciji DM-a

U SUBOTU KOD ŽUTE KUĆE Besplatan dermatološki pregled u organizaciji DM-a

U subotu, 10. kolovoza, na gradskoj plaži kod Žute kuće u Makarskoj održat će se besplatni dermatološki pregled u sklopu dm-ove inicijative “Moje ljeto – nešto drugačije”.

U Makarskoj će madeže i promjene na koži od 16 do 19 sati pregledavati dr. med. Ana Bubić i dr. med Snježana Nakić Tošić, a svim posjetiteljima bit će na raspolaganju i za pitanja ili stručne savjete.
Uz besplatni pregled koji dm organizira u suradnji s Hrvatskim dermatovenerološkim društvom s ciljem prevencije bolesti kože te edukacije o zaštiti od UV zračenja, djeca će u sklopu zabavno-edukativnih radionica moći naučiti sve detalje o važnosti sigurne igre na suncu.

Inicijativu čiji je cilj prevencija bolesti kože i edukacija građana o važnosti zaštite od sunca dm provodi desetu godinu zaredom. Prošle su godine u sklopu ove dm-ove inicijative dermatolozi u ukupno sedam hrvatskih gradova pregledali 1.404 građanke i građana, a 176 su uputili na daljnje preglede i liječenje. Partner inicijative je Hrvatsko dermatovenerološko društvo koje ističe tri najvažnija pravila: obavljanje preventivnog dermatološkog pregleda, izbjegavanje sunca tijekom ljetnih dana između 10 i 16 sati, kada je ono najintenzivnije, te redovito nanošenje proizvoda sa širokim spektrom zaštite od UVA i UVB zraka tijekom boravka na suncu.
R.I.

- Oglas -