Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotU prodaji ulaznice za Richarda Bonu, evo što nas još čeka na...

U prodaji ulaznice za Richarda Bonu, evo što nas još čeka na Makarska Jazz Festivalu

U sklopu ovogodišnjeg Makarska Jazz Festivala, koji se održava od 19. do 21. kolovoza, makarsku publiku očekuje svjetska glazbena atrakcija: u Makarsku dolazi Richard Bona, dobitnik 6 nagrada Grammy i jedan je od najistaknutijih međunarodnih bas gitarista, skladatelja i multiinstrumentalista.

Surađivao je, nastupao, snimao i stvarao umjetničke glazbene forme sa najvećim imenima kao što su Herbie Hancock, Harry Belafonte, Steps Ahead, Quincy Jones, Chick Corea, Buena Vista Social Club, Cesária Évora, Sting, Mike Stern, Pat Metheny, Stevie Wonder, Bobby McFerrin, Chucho Valdés, George Benson, Oumou Sangaré i mnogi drugi. Neprestano nastupajući istražuje nove glazbene pravce radeći na projektima diljem Europe, SAD-a i Južne Amerike.

Ricard Bona nastupit će u Makarskoj 21. kolovoza 2022. na Spomeniku revoluciji na Glavici, a ulaznice se mogu kupiti putem eventim.hr .

Što vas još očekuje na Makarska Jazz Festivalu pogledajte u nastavku.

SARAJEVO JAZZ GUERILLA – 21:30 /19.08.2022.

(Spomenik revoluciji na Glavici)

Nakon gotovo 20 godina aktivnog djelovanja na regionalnoj sceni Sarajevo Jazz Guerrilla konačno je snimio svoj debitantski album. Glazbenici poznati po suradnji sa velikim imenima naše scene poput Dina Merlina, Amire Medunjanin i bendova Letu Štuke i Zoster, napokon su se posvetili vlastitom izričaju kroz ovaj materijal snimljen u poznatom studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Započet kao putovanje kroz žanrove srodne jazzu i improviziranoj muzici, u procesu stvaranja album se pretvorio u niz suradnji sa nekim od najzanimljivijih, ali i najpoznatijih predstavnika glazbene scene Balkana.


ALBERTO MARSICO & ORGAN LOGISTICS -21:30 20.08.2022.

(Spomenik revoluciji na Glavici)

Organ Logistics nastao je 2004. godine iz ideje Alberta Marsica, torinskog orguljaša koji surađuje s mnogobrojnim diskografskim kućama. Sudjelovali su na festivalima na svih pet kontinenata.

Njihova aktivnost započela je odmah snimanjem prvog albuma “Organ Logistics” za njemačku izdavačku kuću Organic Music.

Koncertna aktivnost uglavnom se odvija u Italiji, ali česta su putovanja u druge europske zemlje i šire: nastupaju u Austriji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Češkoj i Rusiji te održavaju radionice u brojnim europskim školama i konzervatorijima.

Bonus događanje

20.08.2022. /10:30 / Trg 4. svibnja 533

” Evo mene među moje…”

Ante Gelo & prijatelji

- Oglas -