Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU Dubrovačko-neretvanskoj županiji 48 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 48 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 28 osoba je izliječeno, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaražene su 23 osobe iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, šest iz Korčule, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Konavala, dvije iz Slivnog te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Blata i Smokvice.

Ukupno su zaražena 22 muškarca i 26 žena, a za njih 24 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 28 izliječenih, osam je osoba iz Dubrovnika, šest iz Župe dubrovačke, četiri iz Metkovića, tri iz Ploča, dvije iz Opuzena te po jedna osoba iz Slivnog, Vela Luke, Stona i Smokvice, kao i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 38 osoba. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su dva bolesnika na respiratoru (neinvazivna ventilacija), dok su tri na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1077 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, što je ukupno 92. slučaj kršenja od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 250 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 19 901.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.
Hina/foto Pixabay

- Oglas -