Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU BiH "crni rekord" - čak 69 umrlih, uz 1400 novozaraženih

U BiH “crni rekord” – čak 69 umrlih, uz 1400 novozaraženih

U Bosni i Hercegovini u srijedu je protvrđeno nešto više od 1400 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata preminulo je čak 69 zaraženih, što je apsolutni crni rekord od izbijanja epidemije u ožujku, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Od utorka su provedena testiranja na više od 5400 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 1004 osobe iz Federacije BiH te kod 443 iz Republike Srpske, a u tom je entitetu zabilježen i najveći do sada broj umrlih u jednom danu jer je prijavljeno čak 37 takvih slučajeva.

Pojedinačno je najveći broj umrlih ipak bio u Kliničkom centru Mostar, gdje je od utorka preminulo 11 pacijenata koji su bili smješteni na Infektivnom odjelu. Istodobno je u najvećem hercegovačkom gradu potvrđeno 158 novih slučajeva zaraze.

U bolnici u Banjoj Luci preminulo je devet pacijenata koji su se liječili od COVID-a, a u tom gradu bilo je 75 novozaraženih. U Sarajevu je registrirano 109 novozaraženih, a umrla je jedna osoba.

U Federaciji BiH od srijede su u noćnim satima na snazi mjere ograničenja kretanja. U razdoblju od 23 do 5 sati ujutro izlazak iz kuća dopušten je samo osobama koje su vezane za radne procese, a policija će provjeravati posjeduju li odgvarajuće potvrde poslodavca.

Okupljanje i u zatvorenim i na otvorenim prostorima ograničeno je na najviše 30 osoba.

Hina/foto Unsplash

- Oglas -