Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaPROMOTUČEPI Heritage Hotel Kaštelet postao dijelom prestižnih Historic Hotels Worldwide

TUČEPI Heritage Hotel Kaštelet postao dijelom prestižnih Historic Hotels Worldwide

Heritage Hotel Kaštelet postao je članom Historic Hotels Worldwide, prestižne globalne kolekcije ikonskih, vrhunskih i luksuznih povijesnih hotela, resorta i konačišta. Heritage Hotel Kaštelet smješten je na samo nekoliko koraka od mora na plaži Tučepi.

Hommage naslijeđu i kulturi

- Oglas -

Historic Hotels Worldwide je organizacija predana promoviranju kulturnih i baštinskih putovanja kroz izuzetnu ponudu povijesnih dragulja. Kolekcija obuhvaća 10 stoljeća povijesti i odaje počast autentičnim povijesnim hotelima i njihovim jedinstvenim pričama u 47 zemalja. Historic Hotels Worldwide je bratski program Historic Hotels of America, službenom programu američke Nacionalne zaklade za povijesno očuvanje, posvećene promociji povijesnih hotela u SAD.

Vizionarsko upravljanje za buduće generacije

Lawrence Horwitz, izvršni potpredsjednik Historic Hotels of America i Historic Hotels Worldwide, izrazio je svoje oduševljenje: „Jako smo sretni što uključenjem u naš program možemo odati počast baroknom Heritage Hotelu Kaštelet, izgrađenom 1766. Naše čestitke vodstvu Eagle Hills i Bluesun Hotels & Resorts za primjeren trud u očuvanju naslijeđa. Njihova vizija osigurava budućim putnicima priliku da se užive u bogatu povijest hotela.“

Članstvo u Historic Hotels Worldwide rezervirano je za one koji pružaju smještaj u povijesnim objektima, imaju tradiciju kulturno-baštinskih iskustava dugu najmanje 75 godina, nudeći izvrsnu uslugu i gostoprimstvo.

Jačanje lokalnog gospodarstva kroz baštinski turizam

Dino Sokol, izvršni direktor Bluesun Hotels & Resorts, podijelio je svoje zadovoljstvo: „Pridruživanje Historic Hotels Worldwide je prestižno priznanje našoj predanosti očuvanju povijesnog integriteta i tradicije Tučepi i Makarske rivijere. S nestrpljenjem očekujemo više američkih gostiju, čija će prisutnost zasigurno pogodovati lokalnom gospodarstvu.“

Naslijeđe uklesano u kamen

Izgrađen 1766., Heritage Hotel Kaštelet svjedočanstvo je povijesti i arhitektonskoj izvrsnosti. Nekad ljetnikovac plemenitog don Klementa Grubišića, ugošćavao je velikane 18. stoljeća. Poznati putopisac Alberto Fortis usporedio je njegovu ljepotu s posjedima u Italiji. Poznat je i po tome što se vjeruje da je u njemu održana prva rasprava glagoljici.

Izgrađen je iz klesanog kamena, u obliku zatvorenog četverokuta sa središnjim atrijem, u kojem se i danas nalazi izvorni zdenac. Grb obitelji Grubišić i godina izgradnje uklesani su u fasadu.

Kriteriji za ulazak u odabrano društvo

Svaki hotel koji želi postati dijelom Historic Hotels Worldwide mora zadovoljiti brojne kriterije: minimalno 75 godina od izgradnje, povijesno značajan kao važna lokacija i znamenitost, lokacija povijesnog događaja, bivši dom poznate osobe, ili središte povijesnog grada; hotel slavi svoju tradiciju prikazivanjem memorabilija, umjetnina, fotografija i drugih stvari od povijesnog značaja; priznat je od strane nacionalnih povijesnih zaklada za očuvanje ili povijesne zgrade, ili je smješten unutar lokacije Unescove svjetske baštine; trenutno se koristi kao baštinski hotel. Za više informacija, posjetite HistoricHotelsWorldwide.com.

Više o hotelu pročitajte OVDJE.

Kontakt za medije:
Katherine Orr
Historic Hotels Worldwide
Director, Marketing Strategy & Communications
Tel: +1 202 772 8337
KOrr@historichotels.org