Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKATRG KOBACA Kružni tok sve ljepši: skeptici sa Zelenke brinu da će...

TRG KOBACA Kružni tok sve ljepši: skeptici sa Zelenke brinu da će kamioni zdrobiti kamene kocke

Radovi na kružnom toku odnosno Trgu Kobaca na Zelenki poprimaju sve konkretniji i ljepši izgled. Kako nam je potvrdio Goran Juričić, autor projekta i nadzor, ovaj dio trebao bi biti završen do kraja lipnja, a nakon toga slijede kamenorezački radovi. Riječ je o drugom, manjem ugovoru također s tvrtkom MIGROS, te nemaju veze s osnovnim ugovorom.

– Ima onih kojima se sviđa, a ima i skeptika. Neki se boje da će se kamene kocke zdrobiti od kamiona, ja im objašnjavam da neće jer je to atestirano na teška vozila. Također, ljudi ne znaju da ovo nije isti obuhvat radova kao oni prethodni pa im se čini da predugo traje. No nije, jer uređenje kružnog toka nema veze s onim što je radila Cestogradnja.

To su bili drugi radovi i drugi izvođači. U svakom slučaju, kako radovi odmiču dalje, sve su zainteresiraniji, iako uvijek ima onih koji su sumnjičavi, nekim ljudima je najvažnije da imaju što više betona i asfalta i da mogu prići kući iz svih kutova svojoj parceli, kaže Juričić.

Zelenilo će biti na sredini kružnog toka (niska hortikultura) i na križanju s Ličkom ulicom gdje će biti stablo.

– Nema mjesta za stabla, sve su  kuće išle do ruba, tako da smo maksimalno iskoristili. Prometna pravila ne dozvoljavaju stabla na sredini kružnog toka, pojasnio je Juričić.

Ivona Ćirak /foto I.Ć.

 

- Oglas -