Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaTRAGA SE ZA ČETVERO PUTNIKA: Ne letu iz Frankfurta za Zagreb zaraženo...

TRAGA SE ZA ČETVERO PUTNIKA: Ne letu iz Frankfurta za Zagreb zaraženo 12 ljudi

Na letu 2. svibnja iz Frankfurta za Zagreb bilo je 75 putnika, među njima i više radnika Đure Đakovića koji su se vraćali iz Švedske. Oni su se svi zajedno jednim kombijem vraćali na područje Brodsko-posavske županije – navodi Index.hr

“Sada imamo ukupno devet radnika koji su oboljeli, koji su uglavnom iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije”, rekao je Capak.

Osim radnika Đure Đakovića, prema dosad poznatim podacima zaražena su i tri putnika: jedan s područja Siska, jedan s područja Zadra te jedan strani državljanin koji je išao u Istru.

“Svi ostali koji su putovali tim letom su kontaktirani, neke od njih nisu uspjele još epidemiološke službe naći, gdje se nalaze, upozoreni su na tu situaciju i određena im je mjera samoizolacije”, rekao je Capak.

Traga se za četvero putnika

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević za Dnevnik Nove TV otkrila je još neke detalje. Kaže da se traga za četvero putnika.

Kazala je da je od 71 putnika već prikupljena potpuna epidemiološka anamneza, a s još četvero putnika se uspostavlja kontakt. Ukupno je na letu bilo 75 putnika i članova posade, kazala je.

Na pitanje je li problem to što još nisu prikupljeni podaci četvero putnika, Grba-Bujević kaže da ne sumnja da će se i njih pronaći. ”Znamo da iz tog aviona nema puno pozitivnih, što znači da nisu svi korona bolesni. Treba vjerovati da će epidemiolozi odraditi svoj posao kao i svaki puta dosad”, poručuje Maja Grba-Bujević.

Ravnateljica Zavoda za hitnu pomoć kaže da će se osobe koje ulaze u zemlju i dalje nadzirati. ”Počelo je s uvezenim slučajevima, ali tada su te zemlje već imale velik broj zaraženih. Mi ćemo sve učiniti da već i na granici upozorimo ljude što moraju činiti”, rekla je Grba-Bujević. Dodaje da je pred Hrvatskom težak izazov, ali vjeruje da će se uspješno izaći s krizom na kraj.

M.D. / Pixabay

- Oglas -