Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKASVEČANOST POVODOM 25 GODINA UDRUGE SUNCE Izložbu Sunce je u gradu pogledajte...

SVEČANOST POVODOM 25 GODINA UDRUGE SUNCE Izložbu Sunce je u gradu pogledajte u Galeriji Gojak do 21.studenog

Već punih četvrt stoljeća Udruga Sunce svojim radom daje nemjerljiv doprinos poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, a prvih 25 godina Sunca u Makarskoj obilježilo je različitim aktivnostima čitavu tekuću godinu. Veliki jubilej makarske udruge bio je povod i otvorenju izložbe Sunce je u gradu, koja je pred vikend okupila brojne posjetitelje u prostoru Gradske galerije Antuna Gojaka. Uz pomoć Grada Makarske, Gradske galerije Antun Gojak te udruge Foton posjetiteljima je kroz brojne fotografije, umjetničke radove i drugi materijal prikazan život i djkelovanje udruge Sunce u Makarskoj od 1994.godine pa do današnjih dana, a za bogat popratni program pobrinuli su se učenici Srednje strukovne škole pripremivši prigodni domjenak, dok se u glazbenom dijelu svečanosti mogla čuti gitara Stipana Popovića.

Okupljenima su se obratili predsjednik udruge Sunce Robertino Glavičić te ravnatelj galerije Gojak Josip Karamatić, dok je čast službenog otvorenja pripala pročelniku Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske Draženu Kuzmaniću.
– Aktivnosti oko obilježavanja 25 godina Sunca protegnule su se kroz cijelu 2019.godinu, a za mjesec studeni smo osmislili i pripremili izložbu koju svi građani Makarske i prijatelji naše udruge mogu pogledati zaključno do 21.studenog. Ovo je jedna vesela izložba kojom zapravo želimo pokazati da smo u ovih 25 godina uspjeli integrirati naše članove u sve segmente života zajednice – u škole, vrtiće, u rad, zabavu i sport te naša djeca uistinu više nisu skrivena i nevidljiva kao nekada. To je uistinu naš veliki uspjeh. Današnju izložbu želimo iskoristiti i da svima ponovima da smo tu, da nas možete zvati na kavu i druženje, da nas možete zvati u branje maslina jer smo voljni, i biti ćemo i dalje marljivi i produktivni članovi zajednice – kazala nam je Olivija Prodan Ravlić.
O.F./D.Antonini

- Oglas -