Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaSVAKA ČAST Glazbena škola Makarska izbacila odličan promotivni video

SVAKA ČAST Glazbena škola Makarska izbacila odličan promotivni video

Oko 25 učenika Glazbene škole Makarska, uglavnom srednjoškolci, na čelu s mentorom, prof.Ivanom Srzićem, izbacili su promotivni video u kojemu predstavljaju i svoju školu, ali i svoj grad. I u tome su vrlo uspješni, jer riječ je o izvanrednom uratku koji pokazuje makarske ljepote ne samo kad govorimo o prirodnim resursima, nego i ljudskim, na koje jednako možemo biti ponosni.

– U Glazbenoj školi imamo zbor, no kako je pandemija dosta poremetila planove, pa je nastave malo bilo, a malo ne, palo mi je na pamet da napravimo zajednički audio i kroz to zapravo odradimo i nastavu. Ja sam napisao aranžman i preko praznika smo praktički non stop bili u školi. Svirali smo klavir, bubnjeve, kasnije snimali vokale…

U siječnju je ravnatelju Željki Vlahi palo na pamet da napravimo promotivni video i rezultat je tu, kazat će Ivan Srzić.

Bilo je dosta posla u prilično nezgodnim epidemijskim uvjetima, no video koji Glazbena škola ponosno pokazuje dokaz je da se isplatilo.

U sam projekt uključeno je oko 25 učenika. Soprani su Angelina Harčević, Laura Radić i Antea Šošić, alti Emily Maroš i Viktoria Buljević, a tenori pripadaju Mihovilu Peki, Matiji Glučini i Toniju Džali. Na basevima su Leon Rujak i Leon Todorević, na klaviru Filip Grmoja, na bubnjevima Luka Srzić, na trubi Lovre Pivac, trombon svira Tea Bašković, a bas gitaru Ivan Srzić. Za mix je zadužen Joško Klarić, master Filip Vidović, a za video produkciju BONK.

Video poslušajte na linku Happy together – Glazbena škola.

Ivona Ćirak /foto

 

- Oglas -