Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASuradnja Grada Makarske i udruge Sunce: Do novog natječaja projekt Zaželi financirat...

Suradnja Grada Makarske i udruge Sunce: Do novog natječaja projekt Zaželi financirat će se iz gradskog proračuna

Grad Makarska i Udruga osoba s invaliditetom Sunce potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji kojim se Grad Makarska obavezao pokriti troškove rada gerontodomaćica u sklopu projekta Zaželi do raspisivanja novog natječaja i prijave za nastavak financiranja putem Europskog socijalnog fonda. Na taj način Grad Makarska omogućuje nastavak ovog vrijednog projekta pružanja usluga pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama koji će se iz gradskog proračuna financirati do 30. rujna. Na potpisivanju ugovora uz gradonačelnika Zorana Paunovića, privremenu pročelnicu Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Sandru Vranješ, izvršnu direktoricu udruge Oliviju Prodan Ravlić te dosadašnju voditeljicu projekta Ivanu Gojak nazočile su i 4 gerontodomaćice, Julijana Vitanović, Gorjana Rubinić, Carmela Ereš i Ružica Sučić koje nastavljaju rad.

Nositelj projekta, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, od 1.11. 2022. do 30.04. 2023. bila je udruga Sunce, a Grad Makarska jedan od partnera. Budući da je projekt završen krajem travnja, a novi natječaj će biti tek na jesen, udruga Sunce se Gradu Makarskoj obratila s molbom da Grad pokrije troškove rada 4 žene tijekom ljetnih mjeseci, od 1. svibnja do 30.rujna, objasnila je u uvodnom dijelu Vranješ, istaknuvši kako ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe oko podrške projektu kroz koji je do sada prošlo 137 korisnika.

-Kad su ovakvi projekti u pitanju Grad će uvijek pružati podršku. Ja bih htio samo reći jedno veliko hvala vama koji vrijedno i strpljivo pomažete našim sugrađanima, jer znam da ti poslovi nisu nimalo jednostavni i da za njih treba puno ljubavi i strpljenja. Zato vam želim od srca zahvaliti, istaknuo je gradonačelnik Zoran Paunović uručivši i prigodne poklone gerontodomaćicama.

-Hvala Gradu Makarskoj jer vrlo nam je važno da lokalna zajednica prepoznaje naš rad i pruža nam podršku. Važnost nastavka ovog projekta je neupitna, posebno za starije i nemoćno stanovništvo kojima ova vrsta pomoći znači dostojanstvenu starost. Veselimo se nastavku ovog europskog projekta najesen, no ono što je jasno da paralelno s tim moramo razvijati servis pomoći te poraditi na povećanju plaća gerontodomaćica ako želimo na našem turističkim području održati ovaj projekt, izjavila je Olivia Prodan Ravlić, izvršna direktorica udruge Sunce.
foto: grad Makarska

- Oglas -