Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKASTUDIJ HOTELIJERSTVA I GASTRONOMIJE Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić održao predavanje...

STUDIJ HOTELIJERSTVA I GASTRONOMIJE Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić održao predavanje studentima i turističkim djelatnicima

Sukladno usvojenom programu gostovanja stručnjaka iz prakse, danas je pred studentima sveučilišnog studija Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj gostovao direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji je održao predavanje pod nazivom Ustroj i aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Uz same studente, predavanju u hotelu Park nazočili su i turistički djelatnici s makarskog područja.

Izloživši ustroj i način djelovanja Hrvatske turističke zajednice Staničić je u prvom dijelu predavanja govorio o nastanku i sustavu turističkih zajednica u Hrvatskoj, te ukratko izložio strateški marketinški plan hrvatskog turizma, pri čemu se posebno osvrnuo na promotivne i marketinške aktivnosti zapisane u ovom strateškom dokumentu.

U nastavku svoje prezentacije direktor HTZ-a osvrnuo se i na posebne vidove turizma, kao što su nautički, zdravstveni, poslovni i sportski turizam, naglašavajući da upravo Makarsko primorje u nekim od ovih vidova turizma mogu iskoristiti svoje komparativne prednosti. U završnom dijelu prezentacije u fokusu stavio pitanje perspektive turizma u svijetu i Hrvatskoj, pri čemu je, s obzirom na studentsku publiku, posebno bio interesantan dio koji se odnosio na tržište rada u turističkoj industriji.
R.I.

- Oglas -