Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSTRAŠNA VIJEST POTRESLA SINJANE: Tragično preminuo omiljeni župnik Petar Dukić

STRAŠNA VIJEST POTRESLA SINJANE: Tragično preminuo omiljeni župnik Petar Dukić

Župa Krušvar-Ercegovci ostala je bez omiljenog župnika don Petra Dukića (ml.) koji je tragično preminuo u noći na Veliku subotu.

Beživotno tijelo župnika Dukića pronađeno je u župnoj kući, istoj u kojoj je prije 20-ak godina od kljenuti srca preminuo tadašnji krušvarsko-ercegovski župnik don Jozo Dukić.

Don Petar Dukić rođen je 1968. godine u triljskom naselju Košute, u plemenu Dukić koje je poznato po velikom broju mladih koji se opredjeljuju za svećenička zvanja.

U rodnim Košutama don Petar je 18. srpnja 1993. godine proslavio svoju mladu misu. Potom je službovao u Biteliću, župi sv. Marka u Makarskoj, u Podstrani te od 2014. godine u župi Krušvar-Ercegovci koja je u sastavu Kliškog dekanata. Svuda gdje je obavljao svećeničku dužnost don Petar je razvijao prisni odnos s vjernicima koji su ga uvažavali i poštivali.

U Podstrani su ga 2018. godine proglasili počasnim građaninom, zajedno s generalom Antom Gotovinom. U Krušvaru i Ercegovcima, gdje je proveo posljednje četiri godine, kao i u cijelom dicmanskom kraju, don Petar Dukić bio je svećenik koji je kao rijetko koji njegov predhodnik privlačio vjernike misnim slavljima, a u zajednici s njima uredio je mjesnu crkvu, groblje i župnu kuću – piše Slobodna Dalmacija.

- Oglas -