Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSTOŽER SD ŽUPANIJE Makarska danas ima četiri nova slučaja zaraze

STOŽER SD ŽUPANIJE Makarska danas ima četiri nova slučaja zaraze

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije na području Splitsko dalmatinske županije od ukupno obavljenih 170 testiranja još je 20 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 6 (od toga petoro iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), Kaštela 2 ( od toga jedno iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu ), Makarska 4, Sinj 1, Solin 3 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu , Trilj 1 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, Trogir 1 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, Šestanovac 1 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu i Zagvozd 1.

Svi ostali zaraženi su iz kontakata. Zaraženi korisnici doma za starije i nemoćne su afebrilni i za sada nemaju pogoršanja svojih kroničnih bolesti.Među novozaraženima 17 osoba je iz samoizolacije.87 osoba je hospitalizirano.
101 zdravstveni djelatnik nalazi se u samoizolaciji.
9 osoba nalazi se na respiratoru u KBC – u Split i to 6 iz Splitsko dalmatinske županije, 2 osobe iz Šibensko kninske županije i 1 osoba iz Dubrovačko neretvanske županije.
16 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.
Na području Splitsko dalmatinske županije na dan 15.04.2020. ukupno su 374 osobe zaražene koronavirusom – priopćio je  Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC – u Split preminula je  jedna ženska osoba starije životne dobi (1922. godište )  kojoj je poslijepodne tog dana stigao pozitivan nalaz na koronavirus. Preminula osoba nije bila korisnik doma za starije i nemoćne osobe, a bolovala je od niza kroničnih bolesti uključujući i bolest srca.

M.D.

 

- Oglas -