Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaStanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 9.listopada

Stanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 9.listopada

​U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata 179 novooboljelih osoba, a umrle su tri osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

​Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 956 obrađenih testova danas je 179 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju.

Iz Splita je 72, ​​​Kaštela 15,​ ​​Trogira 12,​ ​Solina 11, ​Sinja devet, Omiša osam,​ Supetra šest, Prološca pet i Makarske četiri. Po troje zaraženih ima Podgora, Klis, Seget i Jelsa, po dvoje Imotski, Dugi Rat, Muć, Otok, Podstrana, Postira i Cista Provo, dok jednog novooboljelog ima ​Vrgor​a​c, Vrlik​a, Bašk​a​ Vod​a, Podbablj​e, Primorsk​i Dolac, Pučišća 1, Sutivan, Šestanov​a​c, Šolt​a, Tučepi​ i Zmijav​ci.​

​Od ukupnog broja novooboljelih 105 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 795 osoba nalazi se u samoizolaciji.​

Na bolničkom liječenju je 79 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split, a na 20 osoba je na respiratoru.

​ Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata su muškarci ​(​67​)​ i ​(​94​) i žena ​(​75​) koji su uz brojne komorbiditete bil​i​ pozitivn​i​ i na covid infekciju.

Hina

- Oglas -