Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSplitskom KBC-u donacija županije od 600.000 kuna

Splitskom KBC-u donacija županije od 600.000 kuna

Župan Blaženko Boban uručio je ravnatelju KBC-a Split prof. dr. sc. Juliju Meštroviću čekove u iznosu 450 tisuća kuna za nabavku kombi vozila za prijevoz terenskih ekipa za uzimanje krvi od dobrovoljnih davatelja te 150 tisuća kuna za nabavku uređaja za makroskopsku analizu i pohranu slika u svrhu brže i kvalitetnije dijagnostike. Uoči uručenja čekova župan i ravnatelj su u društvu zamjenika župana Stipe Čogelje, pročelnika Kabineta župana dr. sc. Davora Pavića, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Diane Luetić i predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Split Jugoslava Bagatina obišli radove na izgradnji Regionalnog transfuzijskoga centra te Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Ravnatelj Meštrović izrazio je zadovoljstvo suradnjom KBC-a i Splitsko-dalmatinske županije, ističući uključenost župana u realizaciju projekata KBC-a. “Županija aktivno sudjeluje u izradi i realizaciji tih projekata već tri godine. Regionalni transfuzijski centar je započet prije mjesec dana, a Objdinjeni hitni bolnički prijem se radi značajno i polovica toga projekta će biti dovršena najvećim dijelom do kraja veljače, tako da će ta polovica biti u funkciji do ove turističke sezone”, rekao je Meštrović i dodao da će se nakon toga graditi druga polovica te se očekuje da će do 2023. godine Objedinjeni hitni bolnički prijem biti dovršen.

Župan Blaženko Boban prisjetio se aktivnosti koje su prethodile početku gradnje na ovim projektima. “Sjećam se dobro koliko je ravnatelj gorio za realizaciju transfuzijskog centra i objedinjenog prijema te da se uključe u nacionalne projekte iz zdravstva. Sjećam se i koliko puta smo zajedno u Zagrebu lobirali za te projekte, pa u ovom trenutku mogu samo izraziti sreću i zadovoljstvo”, rekao je župan te čestitao svim djelatnicima KBC-a Split predstojeće božićno-novogodišnje blagdane.

MD/foto: SDŽ

- Oglas -