Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaSplit: Za vikend stiže 60 tisuća putnika

Split: Za vikend stiže 60 tisuća putnika

– Ovoga vikenda u splitskoj se zračnoj i gradskoj luci očekuje dolazak 60 tisuća putnika iz raznih destinacija što je 30, odnosno 45 posto prometa u odnosu na isti vikend prošle godine.

Jelena Ivulić iz splitske Jadrolinije za Hinu je rekla kako će u gradsku luku u tri dana vikenda uploviti 40 tisuća putnika sa deset tisuća vozila, da su sa tim brojkama na 45 posto u odnosu na vikend prošle godine i da se “dižu” s brojkama. Interes putnika za odlazak na i povratak s otoka ne jenjava, pa su im ovoga vikenda organizirali 12 redovnih linija za Brač. Kao najava dobrog vikenda jučerašnje su dvije izvanredne linije za Supetar.

“Ovoga ćemo vikenda još imati i tri redovne linije za Vis, dvije za Vela Luku, šest za Stari Grad i isto toliko za Šoltu. Za Hvar još u ponudi imamo i tri državne katamaranske linije, a od jučer i još dvije komercijalne linije. U svakom slučaju se dižemo što se prometa tiče”, izjavila je Ivulić.

Što se zračne luke tiče tamo se danas i sutra očekuje 20 tisuća putnika koji će sletjeti ili poletjeti u 135 zrakoplova, a voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan kaže i kako je među tim zrakoplovima koji će dotaknuti pistu na Resniku njih 35 privatnih. Svi ti zrakoplovi dolaze i odlaze u ukupno pedesetak europskih destinacija.

Melvan za Hinu kaže da im je promet ovoga vikenda u usporedbi s prošlogodišnjim na razini 30 posto, no ukupno očekuju da će srpanj imati u prosjeku 20 do 25 posto više nego 2019. godine.

“Prvi vikend srpnja smo imali deset tisuća, drugi vikend 15 tisuća, a sada ovaj treći vikend već imamo 20 tisuća putnika. Vidi se trend rasta jer nam se svakog vikenda povećava promet. Da se penje broj putnika možemo vidjeti i iz podatka kako smo u cijelom lipnju imali 26.150 putnika, a samo u ova dva dana vikenda ćemo imati njih 20 tisuća”, tvrdi Melvan.
Hina/foto Unsplash

- Oglas -