Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERABrelaSpecijalizirani francuski časopis za putovanja uvrstio Brela među najljepša hrvatska mjesta

Specijalizirani francuski časopis za putovanja uvrstio Brela među najljepša hrvatska mjesta

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj održalo je uspješnu i iznimno posjećenu virtualnu poslovnu radionicu i prezentaciju koja je okupila stotinjak predstavnika turističkih agencija, turoperatora i aviokompanija među kojima su primjerice TUI France, Kuoni France, TVL Voyages, Air France i dr., piše Hrvatska turistička zajednica.

Dalje uz HTZ-a navode kako opularnost Hrvatske na francuskom tržištu potvrđuju i brojne medijske objave te je jedan od najutjecajnijih francuskih specijaliziranih časopisa o putovanjima GEO, kojeg prati više od 3,4 milijuna čitatelja, na svojoj web stranici objavio članak „Quelles sont les plus belles villes de Croatie?“, odnosno „Koji su najljepši hrvatski gradovi?“. Riječ je o članku u kojem se mogu doznati najzanimljivije informacije i pojedinosti o jedanaest hrvatskih destinacija, odnosno o Splitu, Hvaru, Zagrebu, Šibeniku, Rovinju, Puli, Dubrovniku, Zadru, Trogiru, Brelima i Supetru.

Valentina Vitković, direktorica TZ Brela, kaže kako joj je drago  su se i Brela našla među njima.

-U listopadu 2019. godine francuska televizija Arte (novinarka Anne Sedes) bila je u Hrvatskoj, između ostalog i u Brelima. Snimali su materijal o Napoleonovoj ostavštini kod u Hrvatskoj pa smo ih poveli na Francusku cestu u Brelima.

Ta je reportaža emitirana u ožujku 2020. godine. Obuhvaćene su neki od navedenih destinacija iz članka. Vjerojatno smo zapaženi kroz tu reportažu, komentirala je Vitković.

M. D. /foto M. D.

- Oglas -