Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSMIJEH JE NAJBOLJI LIJEK Česi snimaju sitcom o životu u doba...

SMIJEH JE NAJBOLJI LIJEK Česi snimaju sitcom o životu u doba koronavirusa

Češka javna televizija odlučila je testirati pretpostavku po kojoj je smijeh najbolji lijek, odlučivši snimiti sitcom o životu stanara jedne praške zgrade za vrijeme aktualne pandemije koronavirusa.

Snimanje serije pod naslovom “Ljubav u doba korone” počinje za za tjedan dana, izvijestila je glasnogovornica televizijskog programa CT.

U šest epizoda serija će, pod motom – jedna kuća, tri generacije, jedna globalna pandemija, pratiti živote stanovnika jedne praške stambene zgrade.

Glavni likovi su Franta, tinejdžerica čiji su roditelji ‘zaglavili’ u inozemstvu zbog ograničenja putovanja usljed koronavirusa, umirovljenik Libor koji nenadano mora brinuti o sebi te nedavno vjenčani par, Petr i Anna, čiji je brak zbog karantene i koronavirusa na kušnji.

Češki televizijski gledatelji pozvani su da na internetskoj stranici na kojoj se reklamira novi sitcom, iznesu vlastita iskustva kroz koja prolaze u sklopu drastičnih ograničenja uvedenih prije tri tjedna zbog suzbijanja širenja bolesti.

Zasad je dovršen scenarij samo za prvu epizodu, kazao je producent Tomas Baldynsky.

Serija će se snimati s minimalnim brojem članove tv-ekipe da bi se izbjegao rizik od zaraze. Kamerama će se upravljati daljinskim upravljačem, a prva će se epizoda emitirati 27. travnja.

Po podacima ministarstva zdravstva do ponedjeljka je u Češkoj registriran 4591 slučaj zaraze koronavirusom i 72 smrtna slučaja.

Hina

- Oglas -