Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaIZBORI 2020Škoro poručio da bi postupio kao Rajko Ostojić

Škoro poručio da bi postupio kao Rajko Ostojić

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u subotu je u Zadru objavio da je negativan na koronavirus, te poručio da bi u slučaju kontakta sa zaraženom osobom otišao u samoizolaciju kao i SDP-ov Rajko Ostojić.

“Naravno da bih otišao u samoizolaciju, naravno da sam se testirao i da ću se testirati bezbroj puta jer želim biti odgovoran. To je osnova svakog čovjeka koji imalo drži do sebe, a posebno ako se želi baviti politikom”, rekao je Škoro, osvrnuvši se na situaciju s koronavirusom tijekom posjeta Zadru koji je, u sklopu predizborne kampanje, obišao u pratnji lokalnih predstavnika Domovinskog pokreta i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

U slučaju kontakta sa zaraženom osobom, Škoro je istaknuo da bi sigurno išao u samoizolaciju kao i Rajko Ostojić, upozorivši pritom na nedosljednost zdravstvenog sustava u Hrvatskoj koji traži da asimptomatski građani sami plate testiranje 1500 kuna, dok je u Njemačkoj cijena koronatesta svega desetak eura.

U izjavi novinarima Škoro je još jednom ponovio da se zalaže za zaštitu života od rođenja do smrti, no da nije za zabranu pobačaja jer se, kaže, pobačaj formalno-pravno, zbog odluke Ustavnog suda, i ne može zabraniti u Hrvatskoj.

“Pitanje pobačaja u konačnici će uvijek ostati Ustavom zagarantirano pravo žena”, rekao je Škoro čija je izjava o potrebi konzultacija silovane žene o pobačaju izazvala brojne reakcije u javnosti.

Ponovio je svoje stajalište da se pitanje pobačaja ne treba rješavati zabranama, te smatra da će hrvatska država uskoro biti dovoljno organizirana kako bi potaknula mlade ljude da imaju što je moguće više djece.

Tjedan dana prije parlamentarnih izbora Škoro je bio je kritičan prema predizbornim anketama. Doveo je u pitanje njihovu vjerodostojnost i ustvrdio da su postale oblik utjecaja na birače zbog čega bi on ukinuo 60 dana prije izbora.

“Mislim da smo svi svjedoci da ankete bjelodano ne govore istinu, a anketari se ponašaju kao da oblikuju javnost. U zemljama gdje stupanj demokracije nije dovoljno razvijen, ili nisu usvojene sve metodologije statističke obrade podataka, ankete bi 60 dana prije izbora trebalo ukinuti, jer se njima ne istražuje nego oblikuje i utječe na javnost”, rekao je Škoro. Izdvojio je neke “nedopustive pogreške” koje su ankete napravile uoči proteklih predsjedničkih izbora u odnosu na konačne rezultate.

Nije htio komentirati objavu portala Index da je njegova supruga Kim kao 18-godišnjakinja pisala članke za pročetničke časopis Amerikanski Srbobran, ocijenivši to još jednim napadom na svoju obitelj. Rekao je i da je očekivao takav napad jer je jedan takav obračun s njegovom obitelji najavio i Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Na pitanje je li netko iz stožera Domovinskog pokreta pitanja novinara Indexa, upućena njemu na tu temu, proslijedio Srpskom kulturnom centru Ćirilica iz Beograda, koji ih je objavio na svojim stranicama, Škoro je odgovorio: “Ni za Boga!”
Hina /foto Domovinski pokret Facebook

- Oglas -