Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaŠKORO: Ako unutar dva tjedna ne počne normalizacija, slijedi kolaps države

ŠKORO: Ako unutar dva tjedna ne počne normalizacija, slijedi kolaps države

– Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ocijenio je u subotu da slijedi potpuni kolaps države, dolazak MMF-a i rasprodaja “obiteljskog srebra”, ako se u roku dva tjedna sve ne počne razumno normalizirati.

Škoro: Ne mogu epidemiolozi biti mjera svega

„Ovo je gospodarski autoput u srednji vijek kojim ćemo zauvijek uništiti budućnost naše djece. Ne mogu epidemiolozi biti isključiva mjera svega u ovakvoj situaciji. Ukoliko se sve ne počne razumno normalizirati u roku dva tjedna, slijedi potpuni kolaps države, dolazak MMF-a i rasprodaja onog našeg obiteljskog srebra”, upozorio je Škoro u obraćanju javnosti video-porukom putem Facebooka.

Ocijenio je i da je na djelu pokušaj rehabilitacije bivšeg odbačenog socijalističkog sustava.

„Jedno je uvesti mjere zaštite i ograničenja da bi zaštitili zdravlje ljudi i njihove živote, a drugo je koristiti te iste mjere za političke probitke i onda na mala vrata uvoditi nadzor građana, te provoditi nacionalnu amneziju od svih grijeha i nepodopština kojima nas je aktualna vlast zlostavljala zadnje četiri godine”, poručio je.

Istaknuvši da “koronavirus ne uzrokuje gubitak pamćenja”, rekao je da je vlast premijera Andreja Plenkovića “obećala puno toga, a izvršila jako malo” i ocijenio kako se “ne smije se i ne može borbom protiv koronavirusa prati grijehe jedne nesposobne vlasti u kojoj se politička vrhuška HDZ-a otela vlastitom članstvu i svekolikom narodu u želji da ugodi briselskim činovnicima”.

Škoro se upitao i kako i od kuda namaknuti novac za pomoć gospodarstvu u našoj zemlji koja i inače ima „nebulozno velik i nerazvojan deficitarni državni proračun”. Upozorio je kako će to biti moguće jedino dodatnim kreditima koje će morati vraćati mi i naša djeca

“Je li plan taj novac vratiti u aranžmanima s bjelosvjetskim financijskim lešinarima koji će onda od nas tražiti da im prodamo ono što prodati ne smijemo: energetiku, šume, vode, poljoprivredno zemljište”, upitao je.

Zašto u izolaciju mora svaki vozač kamiona, ali ne i oni koji slete iz Bruxellesa?

Rekao je i kako ne može svaki vozač kamiona ići u izolaciju na 14 dana bez obzira otkud je došao, a u izolaciju ne moraju oni koji slete iz Bruxellesa. Ako ne radi nijedan ugostiteljski objekt, onda ne može raditi ni onaj u Saboru. Ako nema bogoslužja u katoličkim vjerskim objektima onda ih ne može biti nigdje i točka, poručio je.

Škoro je rekao i da je zahvaljujući koronavirusu „car još jednom gol” te je sad već i malom djetetu jasno da će na ovaj način teško opstati zemlja koja se ne zasniva na proizvodnji i izvozu nego na trgovini i uvozu.

„Korupcijom protkana zemlja od nekih četiri milijuna stanovnika, čije su vlade od 2000-te do danas potrošile preko dvije tisuće milijardi kuna i nisu pripremile državu na ovakva izvanredna stanja, teško ide u budućnost. I to je sramota”, upozorio je.

Škoro drži i da koronavirus ne smije biti izgovor nego poticaj za nužne reforme te je pozvao vlast da, zbog svega što se događa, razmisli o mogućnosti uvođenja elektronskog i dopisnog glasovanja, pa na taj način posebice potaknu one koji ne izlaze na izbore kao i naše ljude u inozemstvu.

Hina

- Oglas -