Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOSKANDALOZNO Paunović: Ugovor za aplikaciju TZ-a težak je 80 tisuća eura. Ja...

SKANDALOZNO Paunović: Ugovor za aplikaciju TZ-a težak je 80 tisuća eura. Ja sam svoju platio 30-ak tisuća kuna

Gradonačelnik Zoran Paunović je na današnjem susretu s novinarima izvijestio kako se nad TZ-om Makarska vrše tri nadzora, od kojih su dva završena, te se ukazali na neke sitnije nedostatke koji su se u roku od 60 dana mogu ukloniti. Međutim, ono intrigantnije – rezultati istrage MUP-a na osnovu anonimne prijave još uvijek – kako je rekao, nisu poznati.

Kazao je kako su naručili izvješće od TZ-a Makarska, a vezano za financijsko poslovanje ureda 2019. i 2020.godine. Istaknuo je dvije sporne stvari koje su im zapele za oko, dodajući kako će uskoro integralna analiza biti dostupna i na web stranici.

Uglavnom, prva sporna stvar u analizi po njemu je, kako je kazao, činjenica da je TZ preuzimala troškove u projektima Božićnog grada u Craftinga koje nije trebala. Rekao je da su to trebale preuzeti firme koje su se javile na natječaj.

– A drugo se tiče aplikacije odnosno ugovora s poljskom firmom iz Krakowa čija vrijednost prelazi 80 tisuća eura kada bi se do kada realizirala, istaknuo je Paunović.

Do sada su iskazani troškovi u vrijednosti oko 411 tisuća kuna, a plaćeno je 305 tisuća.

Na pitanje znači li to da se možda raskine ugovor odgovorio je neodređeno.

– Na meni je da vidim kakvi su daljnji koraci, rekao je gradonačelnik dodajući kako se samo mjesečno održavanje naplaćivalo oko 350 eura.

Na upit jesu li se raspitali koliko aplikacija sličnih performansi stoji na tržištu odvratio je kako ne zna, no da je on svoju, napredniju, platio između 30 i 40 tisuća – kuna.

– Doduše, to je bilo tri godine kasnije, a tehnologija napreduje, no svejedno mislim da je previše, konstatirao je.

Dodao je kako je upoznat s time da aplikacija ponekad ne radi, odnosno imali su ljetos pritužbu na rad na pojedinim uređajima.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

 

 

- Oglas -