Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKASDP i Paunović osudili napad na novinara, ostatak Gradskog vijeća šuti

SDP i Paunović osudili napad na novinara, ostatak Gradskog vijeća šuti

Fizički napad na glavnog urednika Makarske danas Ozrena Franića jučer su popratili i nacionalni mediji, o slučaju se izvještava i danas, a s političke scene u našem gradu stigla je jedna jedina osuda, i to od strane vladajućeg SDP-a i gradonačelnika Zorana Paunovića. Sudeći po izostanku reakcija ostalih stranaka u Gradskom vijeću – HDZ-a, Nezavisne liste Osejava i liste Stjepana Zelića, nije se dogodilo apsolutno ništa posebno. Prenosimo priopćenje SDP-a.

– Oštro osuđujemo čin fizičkog napada na novinara i glavnog urednika portala Makarska danas Ozrena Franića. Novinar je napadnut jer, kako stoji u samoj objavi novinara, prijavljeni Makaranin nije bio zadovoljan objavom videa na portalu u kojem njegov pas na rivi vrši nuždu.

Ovo ukazuje da u društvu vlada opća netrpeljivost koja nažalost sve češće eskalira i u fizičko nasilje. Neprihvatljivo je da se nasiljem pokušava oduzeti pravo i odgovornost novinaru da ukaže, u ovom konkretnom slučaju, na komunalne probleme grada.

Posebno zabrinjava što jedan dio građana putem društvenih mreža, javno ali i kukavički iza lažnih profila, to nasilje opravdava i podržava, a samim time i potiče nove sukobe.

Očekujemo od šire javnosti i svih gradskih vijećnika da javno i nedvosmisleno osude nasilje nad novinarom i urednikom Ozrenom Franićem. Pravo na slobodu je i sloboda da novinari rade svoj posao, a nasilje ne smije biti odgovor na rad novinara, ma koliko netko bio nezadovoljan napisanim – stoji u priopćenju SDP-a.
MD/foto MD

- Oglas -