Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaMOZAIKSAVJETI ZA DUŽI VIJEK BATERIJE: Pogrešno punite pametni telefon

SAVJETI ZA DUŽI VIJEK BATERIJE: Pogrešno punite pametni telefon

Da, znamo. Naše baterije za pametne telefone su loše jer jedva izdrže dan. Ali djelomično smo krivi i mi jer smo ih cijelo vrijeme krivo punili. Donosimo nekoliko važnih savjeta u vezi pravilnog punjenja baterije na modernim smartphone uređajima.

Ne držite uređaj na punjaču nakon što je potpuno napunjen

Nakon što vaš pametni telefon dosegne 100% napunjenosti baterije, nastaju “tenzije” kako bi se ista održavala na 100% dok je uređaj priključen na punjač. To za bateriju predstavlja ogroman stres što dovodi do trošenja kemije u bateriji. Najbolje bi bilo nastojati ne puniti uređaj do 100%.

Stavite uređaj na punjenje kad god možete

Pokazalo se kako bi bilo idealno puniti smartphone kad izgubi oko 10% svog kapaciteta. Češće punjenje održava bateriju vitalnom i spremnom za svakodnevni rad. Možda nije najpraktičnije, ali pokazalo se da su baterije sretnije sa više kraćih seansa punjenja od jedne duge.

Pazite na zagrijavanje

Prilikom punjenja ne prekrivajte uređaj, a ako se grije – izvadite ga iz fotrole ili zaštitnog omota. Nemojte ostavljati uređaj da se puni na suncu ili blizu izvora topline. Pregrijavanje može uzrokovati veliko oštećenje baterije – u nekim slučajevima i požar.

D.Antonini / Foto: Pixbay

- Oglas -