Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKARebalansom proračuna TZ povećala iznos za događanja za 120 tisuća eura, od...

Rebalansom proračuna TZ povećala iznos za događanja za 120 tisuća eura, od pojedinačnih događanja najviše za Modro i zeleno

Stavku organizacije i suorganizacije događanja skupština TZ-a povećala je rebalansom koncem prošle godine za skoro 120 tisuća eura, što je vidljivo u ovih dana objavljenim materijalima. Naime, Financijski planom predviđen je iznos od 265 tisuća eura, a do 24. studenog je potrošeno 290 tisuća. Rebalansom je predviđeno povećanje na skoro 383 tisuće eura.

Tako je na Zimnske maškare otišlo oko 9000, a Uskršnji doručak 9,6 tisuća eura. Za WTA turnir za koji Grad Makarska daje oko 120 tisuća eura TZ je izdvojila oko 6,5 tisuća eura. Izložba LIFE (Život) koju je idejno pokrenuo Grad stajala je TZ 7,2 tisuće, a Maestrale, također ideja gradske vlasti, koštao je 28 tisuća eura. Lito u Makarskoj vrijedi 100 tisuća eura, a Ribarske večeri oko 43 tisuće.
Za događanja u Malakološkom muzeju, kojih je uistinu bilo dosta, izdvojen je iznos od svega 14 tisuće eura, a za tradicionalnu Pomorsku bitku 18,7 tisuća.
Od pojedinačnih događanja odnosno festivala najviše je stajao festival Modro i zeleno s dodjelom nagrada Milan Mladenović. Plaćen je 54,5 tisuće eura.

Da TZ malo planira stisnuti kesu, odnosno vratiti se otprilike na plan za 2023. godinu, pokazuje Financijski plan za 2024. godinu. Za ovu je stavku ukupno planirano 283 tisuće eura, što je manje od onoga što je ostvareno do konca studenog, dakle bez Božićnog grada. Hoće li biti značajnijih odstupanja i u ovoj godini, vidjet ćemo.
Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -